La Vall d'Erro i Roncesvalles a plena connexió!

La Vall d'Erro i Roncesvalles aposten pel model de xarxa de fibra òptica mancomunat Guifi·net amb l'objectiu de fer arribar Internet més sostenibles, ràpid, amb operadors locals i fomentant l'economia de proximitat.

La xarxa de fibra òptica...

Participativa

Fes créixer la xarxa i estalvia't el cost de línia mensual, de per vida, formant part de la xarxa mancomunada!

Amb plena cobertura

Arribem a totes les llars i empreses, sense discriminacions.

Eliminem la bretxa digital!

Multioperadora

Els veïns i veïnes poden escollir entre diferents operadores locals.

Potenciem una economia local forta que permeti a la nostra comunitat créixer de manera sostenible.

Preguntes freqüents

La Xarxa de Fibra Òptica de la Vall d'Erro i Roncesvalles (Navarra) és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de la Vall d'Erro, l'Ajuntament de Roncesvalles i la Fundació Guifi·net. També compta amb la col·laboració i participació de la ciutadania i tres operadores que ofereixen serveis d'Internet i telefonia: Evel, Sisnet i Wikai

L'objectiu del projecte és desplegar una xarxa de telecomunicacions mancomunada per fer arribar l'accés a Internet a través de la fibra òptica a qualsevol llar, empresa o explotació dels municipis de la Vall d'Erro i Roncesvalles. 

A diferència dels models convencionals, en què la propietat de la xarxa està en mans d'un sol operador que la desplega i l'explota alhora, una xarxa mancomunada és una infraestructura que s'utilitza com    un bé comú:   és   de tots aquells actors   que hi han   invertit  i que   la utilitzen.  A més,   es gestiona  mitjançant una sèrie de   mecanismes que vetllen i eviten que ningú no se l'apropiï,  com passa en la gestió de prats o boscos comunals.

Aquest model té avantatges, com:

  • - Disposar d'una xarxa oberta, lliure i neutral.

  • - Compartir la mateixa xarxa amb múltiples operadors, s'evita el monopoli.

  • - És més sostenible ambientalment perquè no es dupliquen infraestructures.

  • - Abarateix costos.

  • - Els usuaris i les usuàries poden escollir d'entre diferents opcions comercials.

  • - Evita que es faci negoci amb la infraestructura. 

Oferim un màxim de 1.000 Mbps simètrics ampliables en el futur, que és el mateix que 1 Gbps. La xifra cobreix les necessitats de qualsevol usuari. La capacitat real i d'ampla de banda garantit serà el que l'usuari contracti amb l'operador.

Si, els usuaris són els que decideixen quina operadora contracten i quines ofertes li agraden més. A més, es pot canviar sempre que es vulgui d'operadora participant de la xarxa perquè no hi ha permanències. Aquí pots consultar les operadores

Posa't en contacte amb les operadores que ofereixen els serveis d'Internet i telefonia. 

La Fundació Guifi·net garanteix que la xarxa pugui ser utilitzada en igualtat de condicions per a qualsevol operador que vulgui oferir serveis. A més, s'assegura que s'apliquin bones pràctiques comercials i de gestió, com també la resolució de possibles conflictes entre operadores. 

Tens dubtes? 

Posa't en contacte amb nosaltres a fundacio@guifi.net o truca al 623 52 65 29

Ajuntament de la Vall d'Erro

Ajuntament de Roncesvalles