La xarxa mancomunada, l'alternativa a les zones rurals!

Una xarxa de telecomunicacions en format de bé comú

Facilitem l'accés a Internet a través de la construcció i gestió d'una xarxa de fibra òptica mancomunada gràcies als diferents actors que l'han impulsat, finançat o que la utilitzen i s'hi connecten. D'aquesta manera, permetem que les persones que en vulguin ser usuàries, estiguin en igualtat de condicions. 

Defensem el dret humà d'accés a Internet com a eina bàsica d'acció i inclusió social; per això, la nostra xarxa sempre fomenta l'economia social, solidària i col·laborativa, i desenvolupa la societat de la informació i la comunicació tot eliminant la bretxa digital entre zones rurals i urbanes. 

Odoo • Imatge i text

Els principis de la xarxa

Oberta

Qualsevol persona hi pot accedir i connectar-s'hi sense discriminacions.

Lliure

Qui s'hi connecta pot fer-hi activitat econòmica, social, cultural, aportar-hi contingut o simplement intercanviar-lo.

Neutral

Assegurem la no-intromissió de qualsevol ens públic o privat en els continguts que hi circulen i en la tecnologia que s'utilitza.

Preguntes sobre la xarxa mancomunada

  • La inversió necessària per portar a terme el projecte s'aconsegueix a través de molts agents, entre ells, la mateixa ciutadania, els Ajuntaments implicats i la Fundació Guifi·net.

  • Fent una donació ajudes a créixer el projecte i assegures que la xarxa es comparteix amb tots els participants.

  • A més, aquesta aportació et permet gaudir d'una reducció mensual, i de per vida, en la teva tarifa mensual. 

Com a usuari de la fibra òptica de Navares de las Cuevas, Cerezo de Abajo i Castrocerracín tens opció d'eliminar el concepte de "quota de línia" del teu rebut mensual fent una aportació de 1.500€ desgravables a Hisenda. Fent aquesta aportació: 

  • Cobriràs el cost d'arribada de la xarxa a la teva llar o empresa.

  • Mai més hauràs de pagar per aquest concepte amb les operadores. 

  • Suposa gaudir d'un descompte de 17€ sobre la factura mensual

Exemple en cas de fer aportació: si la teva factura mensual és de 45€, només hauries de pagar-ne 28€ en concepte de servei d'accés a Internet, ja que la infraestructura ja estaria coberta.

  • A més, aquests 1.500€ són desgravables a la declaració de la renda (fins a un 39,5% de desgravació), ja que es tracta d'un projecte d'interès públic canalitzat per una entitat sense ànim de lucre  Consulta el sistema de donacions aquí.

Tu decideixes. A la xarxa mancomunada de Segovia informem i donem l'opció que l'usuari tingui la possibilitat d'eliminar per sempre el cost de "quota de línia" que són 17€ mensuals, és a dir 204€ cada any.

Si fas la donació de 1.500€, al cap de 3,8 anys ja hauràs amortitzat l'import.

Si no la fas, pagaràs aquests 17€ sempre com amb la resta de companyies de telecomunicacions.

No és obligatori fer donació sempre que s'aconsegueixin trobar altres recursos o un gruix de donacions de la resta de participants que permetin cobrir el projectes. Però és important saber que d'aquesta manera, també ajudes a estendre la xarxa a la resta de veïns de la zona, fent així, accessible Internet a tothom i eliminant la bretxa digital.

Tens dues maneres de fer el pagament:

  • Tens la possibilitat de fer la donació en un sol pagament (1.500€). 

  • O bé fraccionat en dos (750*2) o fins a tres pagaments (500*3). 

En cas de ser fraccionat, els pagaments hauran d'efectuar-se durant els mesos seguits al primer pagament. Podreu fer la meitat del pagament abans de la instal·lació i l'altra meitat un cop connectats. 

Tens dubtes?

Posa't en contacte amb nosaltres a fundacio@guifi.net o truca al 621 20 18 84